Συνάντηση Δημήτρη Παπαδημούλη με τον Ντέκλαν Κίρνι, Πρόεδρο του Sinn Fein


120718 Declan Kearney_DPapadimΟ Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Ντέκλαν Κίρνι, Πρόεδρο του Sinn Fein, ο οποίος συνοδευόταν από την επικεφαλής των ευρωβουλευτών του Ιρλανδικού Κόμματος, Μαρτίνα Άντερσον.

Ο Ντ. Κίρνι ενημέρωσε τον Δημ. Παπαδημούλη για τις προκλήσεις του επικείμενου Brexit, την κατάσταση στην Ιρλανδία και τη Βρετανία, καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις με την τελευταία κρίση στην κυβέρνηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι. Αντικείμενο, επίσης, της συνάντησης αποτέλεσε η κατάσταση της Αριστεράς και των ευρύτερων προοδευτικών, οικολογικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Οι Δημ. Παπαδημούλης και Ντ. Κίρνι επανεπιβεβαίωσαν τους ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Sinn Fein και αντάλλαξαν απόψεις για τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Sinn Fein και ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε διμερές, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Δημ. Παπαδημούλης ενημέρωσε τον Ντ. Κίρνι για τα σημαντικά βήματα που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, καθώς και την επικείμενη έξοδο από τα προγράμματα στήριξης.

 

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε