Ερώτηση προς Κομισιόν για την ψηφιοποιήση της ελληνικής οικονομίας: «Η Ελλάδα υπολείπεται άλλων κρατών-μελών της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης στις ευρυζωνικές υποδομές»


Dimitris PAPADIMOULIS

Δημ. Παπαδημούλης:
«Τα κατάλληλα εργαλεία διαδικτυακής διασύνδεσης μπορούν να αποφέρουν ευκαιρίες ανάπτυξης και νέες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις, ΜΜΕ και πανεπιστήμια σε όλη την ελληνική επικράτεια».

«Η Ελλάδα υπολείπεται άλλων κρατών-μελών της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης στις ευρυζωνικές υποδομές και στη δημιουργία ψηφιακών οικονομικών δραστηριοτήτων».

 Ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με την ψηφιοποίηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή του επισημαίνει ότι η Ελλάδα υπολείπεται άλλων κρατών-μελών της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης στις ευρυζωνικές υποδομές και στη δημιουργία ψηφιακών οικονομικών δραστηριοτήτων, με αποτέλεσμα αγροτικές περιοχές να μην τυγχάνουν οικονομικών ευκαιριών, που απορρέουν από τις διαδικτυακές διασυνδέσεις υψηλών ταχυτήτων.

Καταλήγοντας, ο Δ. Παπαδημούλης ρωτά την Επιτροπή για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που πρόκειται να χρησιμοποιήσει για να προωθήσει τις ευρυζωνικές υποδομές, την ψηφιακή σύγκλιση και τις νέες τεχνολογίες στη χώρα, αλλά και για το πότε και το πώς θα προχωρήσει το προτεινόμενο πρόγραμμα της Επιτροπής WiFi4EU για την Ελλάδα.

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση:

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης προς την Επιτροπή

Θέμα: Ψηφιοποίηση της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα, ιστορικά, υπολείπεται άλλων κρατών-μελών από τη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη στις ευρυζωνικές υποδομές, στην ανάπτυξη καινοτόμων διαδικτυακών τεχνολογιών και στη δημιουργία ψηφιακών οικονομικών δραστηριοτήτων – επενδύσεων.

Η ιστορική αυτή καθυστέρηση έχει σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομική – περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, μια και διάφορες αγροτικές παραμεθόριες και ορεινές περιοχές δεν απολαμβάνουν διαδικτυακές διασυνδέσεις υψηλών ταχυτήτων και τις οικονομικές ευκαιρίες που απορρέουν από αυτές.

Ωστόσο, τα κατάλληλα εργαλεία διαδικτυακής διασύνδεσης – διάχυσης νέων τεχνολογιών θα μπορούσαν να αποφέρουν ευκαιρίες ανάπτυξης και νέες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις, ΜΜΕ, πανεπιστήμια και ιδρύματα έρευνας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Ερωτάται η Επιτροπή:

– Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία πρόκειται να χρησιμοποιήσει μέσω των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων για να προωθήσει τις ευρυζωνικές υποδομές, την ψηφιακή σύγκλιση και τις νέες τεχνολογίες στη χώρα;

– Πότε και πώς θα προχωρήσει το προτεινόμενο πρόγραμμα της Επιτροπής WiFi4EU για την Ελλάδα;

Advertisements

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: