Δημ. Παπαδημούλης προς Γ. Ντάισελμπλουμ (video): «Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο. Θέλετε να μείνετε στην ιστορία ως ο Πρόεδρος του Eurogroup που συνέβαλε στη συνολική συμφωνία ή για τις ατυχείς δηλώσεις σας για τις γυναίκες και τα ποτά;»


PAPADIMOULIS, Dimitrios (GUE/NGL, GR)Ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στη Συζήτηση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τη δεύτερη αξιολόγηση.

Δημ. Παπαδημούλης προς Γ. Ντάισελμπλουμ:
«Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο. Το Eurogroup στις 22 Μαϊου πρέπει να δώσει τον σχεδιασμό των μελλοντικών μέτρων για το χρέος και για τα πρωτογενή πλεονάσματα».

«Πώς θέλετε να μείνετε στην ιστορία; Ως ο Πρόεδρος του Eurogroup που συνέβαλε να υπάρξει συνολικό πακέτο συμφωνίας στις 22 Μαΐου, ή για τις ατυχείς δηλώσεις σας για τις γυναίκες και τα ποτά;» 


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε σήμερα στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στο πλαίσιο της Συζήτησης για την δεύτερη αξιολόγηση του Ελληνικού Δημοσιονομικού Προγράμματος.

Η συζήτηση ξεκίνησε με δηλώσεις του Eurogroup, το οποίο εκπροσώπησε ο Πρόεδρός του Γερούν Ντάισελμπλουμ, που εμφανίστηκε ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου για πρώτη φορά μετά τα προκλητικά και προσβλητικά σχόλιά του για τους λαούς του Ευρωπαϊκού Νότου και τις γυναίκες, τα οποία είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, ενώ την Κομισιόν εκπροσώπησε ο Αρμόδιος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης
είπε τα εξής:

«Κύριε Ντάισελμπλουμ και κύριε Μοσκοβισί,

δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο. Το Eurogroup στις 22 Μαϊου πρέπει να δώσει τον σχεδιασμό των μελλοντικών μέτρων για το χρέος και για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Το λέει ο Πρόεδρος Γιούνκερ -και όχι εγώ, ο οποίος ανήκει στο ΕΛΚ, κυρία Γκροστέτ.

Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια προσπάθεια και πρέπει να αναγνωριστεί έμπρακτα. Το λέει επίσης ο Γιούνκερ -και όχι εγώ.

Το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2016 έκλεισε 9 φορές πάνω από τον συμφωνημένο στόχο και 42 φορές πάνω από τις αιωνίως αποτυχημένες προβλέψεις του ΔΝΤ. Το λένε οι αριθμοί -και το ομολογείτε και εσείς κ. Ντάισελμπλουμ και εσείς κ. Μοσκοβισί.

Επομένως… ΔΝΤ και Ευρωπαϊκοί θεσμοί πρέπει να γεφυρώσουν επιτέλους τις διαφορές τους για το χρέος και τα πλεονάσματα έτσι ώστε στις 22 Μαϊου να έχουμε συμφωνία. Το λέει ο Β. Ντομπρόβσκις -όχι εγώ. O οποίος επίσης, κα Γκροστέτ, και αυτός ανήκει στο ΕΛΚ.

Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει αρκετά, έχει κάνει τεράστιες αλλαγές όλα αυτά τα χρόνια, με ανεργία, με περικοπές, με θυσίες. Φτάνει πια αυτό το πινγκ πονγκ στην πλάτη του ελληνικού λαού, μεταξύ του Βερολίνου και του ΔΝΤ.

Κύριε Ντάισελμπλουμ, εσείς, ένας Σοσιαλδημοκράτης, πώς θέλετε να μείνετε στην ιστορία; Ως ο Πρόεδρος του Eurogroup που συνέβαλε, με πρωτοβουλία, με πίεση, να υπάρξει συνολικό πακέτο συμφωνίας στις 22 Μαΐου, ή για τις ατυχείς δηλώσεις σας για τις γυναίκες και τα ποτά; Έχετε καιρό να το σκεφτείτε και να κινηθείτε εμπράκτως».

Advertisements

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: