Ομόφωνη έγκριση της «Έκθεσης Παπαδημούλη» για την Ισότητα των Φύλων στο ΕΚ από το Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου


PAPADIMOULIS, Dimitrios (GUE/NGL, GR)DIMOΤο Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου ενέκρινε ομόφωνα την έκθεση του Δημ. Παπαδημούλη για την «Ισότητα των Φύλων στη Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Η τρέχουσα κατάσταση και η περαιτέρω πορεία 2017-2019», την οποία και επιμελήθηκε ως Πρόεδρος της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου (High Level Group) για την Ισότητα των Φύλων και τη Διαφορετικότητα στο ΕΚ.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η έκθεση είναι καινοτόμα, προοδευτική και ρεαλιστική. Είναι το αποτέλεσμα ενός ανοικτού διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και περιλαμβάνει κατευθυντήριες οδηγίες για την καταπολέμηση όλων των μορφών αποκλεισμού. Η έκθεση καταδεικνύει ορισμένες βελτιώσεις που επιτεύχθηκαν στα ποσοστά των γυναικών σε θέσεις ευθύνης, αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για την επίτευξη των νέων στόχων για το 2019 και για την αλλαγή νοοτροπίας εντός του ΕΚ.

Η ισότητα των φύλων σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης αποτελεί ζήτημα ηθικό αλλά και νομιμότητας των δημόσιων αποφάσεων. Η έκθεση επισημαίνει θέματα επιλογής και διορισμού του προσωπικού σε ανώτερες διοικητικές θέσεις, την επαγγελματική κατάρτιση και την ευαισθητοποίηση, την συνεχή εκπαίδευση, την ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής, την τηλεργασία, τη γονική και οικογενειακή άδεια.

Μετά την ομόφωνη έγκριση της Έκθεσης για την Ισότητα των Φύλων, από το Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου, ο Δημ. Παπαδημούλης ανακοίνωσε ότι η Ομάδα Υψηλού Επιπέδου της οποίας προεδρεύει, θα παρουσιάσει ανάλογη έκθεση και για την διαφορετικότητα στο εγγύς μέλλον.

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: