Προς Μ. Ντράγκι, στο ΕΚ: «Τι απαντάτε σε όσους θέλουν αναβολή της συζήτησης για το ελληνικό δημόσιο χρέος;» – Μ. Ντράγκι: «H Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τους τελευταίους μήνες. Να μην χάσουμε το θετικό μομέντουμ»


PAPADIMOULIS, Dimitrios (GUE/NGL, GR)Παρέμβαση Δημ. Παπαδημούλη στο Ευρωκοινοβούλιο στο πλαίσιο διαλόγου με τον Μάριο Ντράγκι.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής ΕCΟΝ, στο πλαίσιο δημόσιας ακρόασης και ανταλλαγής απόψεων με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι,. Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

«Κύριε Ντράγκι,
στην εισήγησή σας μας αναφέρατε ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι προς όφελος και της Ευρωζώνης και πολύ περισσότερο της Ελλάδας. Καθώς και ότι προσβλέπετε σε μια λύση στο επόμενο Eurogroup.
Όπως είπατε επί λέξει: προσβλέπετε στην επόμενη συνάντηση του Eurogroup, σε μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους, και μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα, και του δημόσιου και του ιδιωτικού. Ακούμε όμως και δηλώσεις ορισμένων που λένε ότι δεν χρειάζεται αυτό, και ότι δεν είναι καλό ούτε για την Ευρωζώνη ούτε για την Ελλάδα ή ότι θα πρέπει να αναβάλλουμε τη συζήτηση για μετά από δυο χρόνια. Ποια είναι η απάντησή σας σε αυτούς;
Και επίσης πώς σχολιάζετε τη σημερινή ανακοίνωση του ΟΟΣΑ που λέει ότι χρειάζεται πρόσθετη ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους».

Ο Μάριο Ντράγκι απάντησε στον Δημ. Παπαδημούλη ως εξής:

Μάριο Ντράγκι: «H Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τους τελευταίους μήνες. Και είναι πολύ σημαντικό το να μη διαταράξουμε αυτή την πρόοδο. Το καλύτερο που μπορεί να γίνει τώρα είναι να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Να μη χάσουμε το θετικό μομέντουμ».

 

Advertisements

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: