Παπαδημούλης σε Ντράγκι και Ντομπρόβσκις: «Οι Έλληνες τηρούν τις δεσμεύσεις τους. Είναι ώρα να κάνετε το ίδιο κι εσείς» (βίντεο)


Dimitrios PAPADIMOULIS (GUE/NGL, GR)Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στην Συζήτηση σχετικά με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το 2015 και παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και του Αντιπρoέδρου αρμόδιου για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, Βάλντις Ντομπρόβσκις, είπε τα εξής:

«Κύριε Ντράγκι, κύριε Ντομπρόβσκις, το δόγμα “λιτότητα – λιτότητα – λιτότητα”, έχει αποτύχει. Η Ευρωζώνη χρειάζεται:

– Στροφή σε μια βιώσιμη και ισχυρή ανάπτυξη. Και το χρειάζεται τώρα. Αυτό σημαίνει περισσότερες επενδύσεις και τόνωση της ζήτησης, ιδιαίτερα σε χώρες με υψηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα όπως η Γερμανία, που έχει δημοσιονομικό χώρο και με πλεονάσμα της τάξης του 8% παραβιάζει τις Ευρωπαϊκές συνθήκες.

– Ολοκλήρωση της τραπεζικής ενοποίησης, επιτέλους, και με την δημιουργία του ευρωπαϊκού Συστήματος Εγγύησης Καταθέσεων.

– Επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και μετά τον Μάρτιο του 2017, με τη συμμετοχή -επιτέλους και της χώρας μου, της Ελλάδας, σε αυτό.

Κύριε Ντομπρόβσκις και κ. Ντράγκι, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τηρούν τις δεσμεύσεις τους: κάνουν μεγάλες αλλαγές, με τεράστιες θυσίες. Αλλά νιώθουμε ότι ζούμε επί χρόνια, το μύθο του Σισύφου. Είναι η ώρα και εσείς, η Κομισιόν, η ΕΚΤ μαζί με το Eurogroup, να τηρήσετε τις δικές σας, στις 5 Δεκεμβρίου. Και για την ελάφρυνση χρέους και για την ποσοτική χαλάρωση».

Δείτε το πλήρες βίντεο της παρέμβασης, εδώ:  https://youtu.be/2if6Coh4iA0

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: