Στην αγγλόφωνη εφ/δα του Ντουμπάι, ‘National’, για το ‘Brexit’: «Πιθανό Brexit δεν θα προκαλούσε ζημιά μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην ίδια την Μεγάλη Βρετανία»


National_DubaiΔημ. Παπαδημούλης για το ‘Brexit’: «Άλλο Brexit, και άλλο Grexit. Η συζήτηση για το Grexit είναι σήμερα παρωχημένη – ελπίζω ότι το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και στις 23 Ιουνίου με το Brexit».

«Πιθανό Brexit δεν θα προκαλούσε ζημιά μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην ίδια την Μεγάλη Βρετανία».

  • Συνέντευξη στην αγγλόφωνη εφημερίδα του Ντουμπάι, ‘National’.
    To link της δημοσίευσης: http://bit.ly/1TYpZqk


Συνέντευξη στην αγγλόφωνη εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας του Ντουμπάι, «National», έδωσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. 

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το φλέγον ζήτημα του δημοψηφίσματος περί εξόδου ή παραμονής της Αγγλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ενδεχόμενο Brexit θα είχε αρνητικές συνέπειες και ότι «θα προκαλούσε ζημιά όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην ίδια την Μεγάλη Βρετανία. Θα επηρέαζε αρνητικά την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία, ενώ θα μείωνε τον ρόλο και την επιρροή της βρετανικής οικονομίας σε παγκόσμια κλίμακα, προκαλώντας διεθνή ύφεση και αυξάνοντας τις ήδη έντονες κοινωνικές και οικονομικές συγκρούσεις και διαφορές στην Αγγλία».


Το δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου
Ωστόσο -και σε αναμονή του Δημοψηφίσματος των Βρετανών στις 23 Ιουνίου- ο Δημήτρης Παπαδημούλης διακρίνει ένα θετικό στοιχείο και αυτό δεν είναι παρά «η πρόθεση ψήφου της μεγάλης πλειοψηφίας των νέων σε ηλικία Βρετανών, οι οποίοι επιθυμούν παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να συμβεί όμως αυτό, και για να διατηρηθεί η φιλοευρωπαϊκή στάση της νεολαίας, απαιτείται ένα νέο, πειστικό πλάνο προκειμένου να καταστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ελκυστική, δημοκρατική και καταγράφοντας σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης».
Brexit και Grexit
Τέλος, ερωτώμενος σχετικά για το κατά πόσο συνδέονται οι δυο έννοιες Brexit και Grexit, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά ζητήματα που δεν συνδέονται σε καμία περίπτωση μεταξύ τους. Η συζήτηση για το Grexit είναι παρωχημένη – ελπίζω ότι το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και στις 23 Ιουνίου με το Brexit» και πρόσθεσε:

«Ο Σύριζα και η ελληνική κυβέρνηση είναι ενάντια στο Brexit και υπέρ μιας δημοκρατικής Ευρώπης, με κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη».

 

Advertisements

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: