Προς Γ. Κατάινεν, στο ΕΚ: «Περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα και την περιφέρεια της Ευρώπης, αντί να χρηματοδοτείτε ακριβούς αυτοκινητόδρομους σε Γερμανία και Ολλανδία»


PAPADIMOULIS, Dimitrios (GUE/NGL, GR) - EP Vice-PresidentΔημ. Παπαδημούλης προς Γ. Κατάινεν:
«Στροφή του ταμείου Γιούνκερ εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη ύφεση, ανεργία και αποεπένδυση.
«Περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα και την περιφέρεια της Ευρώπης, αντί να χρηματοδοτείτε ακριβούς αυτοκινητόδρομους σε Γερμανία και Ολλανδία».

 

  • Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την ενδιάμεση αξιολόγηση του επενδυτικού Σχεδίου Γιούνκερ.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ενώπιον του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιούρι Κατάινεν, και στο πλαίσιο Συζήτησης σχετικά με την  Ενδιάμεση αξιολόγηση του EFSI (‘Ταμείου Γιούνκερ’), έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

«Κύριε Κατάινεν, αντί για εφησυχασμό και ικανοποίηση, χρειάζεται τώρα μια αποφασιστική στροφή.  Για να υπάρξουν περισσότερες επενδύσεις, το ταμείο Γιούνκερ πρέπει να στραφεί σε όλη την Ευρώπη, αλλά κυρίως εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη ύφεση και φτώχεια, μεγαλύτερη ανεργία και αποεπένδυση.

Δεν μπορεί στα 64 έργα που έχουν εγκριθεί, να υπάρχει μόνο 1 έργο και μάλιστα μικρό, από την χώρα μου. Η Ελλάδα έχει υποφέρει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια από μεγάλη ύφεση και μεγάλη αποεπένδυση. Την ίδια ώρα χρηματοδοτείτε ακριβούς αυτοκινητόδρομους στην πλούσια Γερμανία, στην πλούσια Ολλανδία – και μάλιστα στις πλουσιότερες περιοχές αυτών των δυο χωρών. Σας ασκούν κριτική ακόμη και ευρωβουλευτές των δυο αυτών χωρών – Ολλανδοί και Γερμανοί, γι’ αυτή την αδικία.

Πρέπει λοιπόν, να προσανατολιστούν αυτές οι επενδύσεις στις φτωχότερες περιφέρειες, στη Νότια Ευρώπη, την Ανατολική Ευρώπη, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να δημιουργήσουμε απασχόληση!

Την επόμενη φορά να έρθετε με λιγότερη αυτοϊκανοποίηση και με περισσότερες αλλαγές προς την κατεύθυνση που σας ζητά η πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

 

Στη δευτερολογία του, ο Γιούρι Κατάινεν απάντησε στον Δημήτρη Παπαδημούλη, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«…Για την Ελλάδα, μια ιδέα που προτάθηκε είναι να υπάρξουν πλατφόρμες επενδυτικές για τον τομέα του Τουρισμού. Αυτό με άλλα λόγια, σημαίνει ότι μια πλατφόρμα θα συλλέγει τέτοιου είδους κονδύλια για τις αναγκαίες δράσεις ώστε να διασφαλιστούν οι δραστηριότητες. Και ο ιδιωτικός τομέας, με τα κονδύλια αυτά να μπορεί να δράσει. Και το EFSI να δίνει χαμηλά επιτόκια και δυνατότητες διασφάλισης της δράσης.

Έκανα λόγο γι’ αυτά τα θέματα με την ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές αρχέςθέματα ανάπτυξης θέλουμε να μπορέσουν να προχωρήσουν στην Ελλάδα και το ίδιο ισχύει φυσικά και για την Κύπρο».

 

Advertisements

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: