Στο Euranet plus: «Για πρώτη φορά φως στο τούνελ, ύστερα από έξι χρόνια σκληρής μονομερούς λιτότητας»


HÄNDEL, Thomas (GUE/NGL, DE); PAPADIMOULIS, Dimitrios (GUE/NGL, EL)Δημ. Παπαδημούλης στο Euranet plus: «Η συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα, δρομολογεί επιτέλους επίσημα την ελάφρυνση του χρέους».

Σε τηλεοπτική συζήτηση στο ειδησεογραφικό δίκτυο Euranet Plus έλαβε μέρος ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με τον Ευρωβουλετή Kr. Karins, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) αναφορικά με την αποτίμηση του πρόσφατου Eurogroup για την Ελλάδα.

Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν o οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους που αποφασίστηκε στο Eurogroup.

«Ήταν μια καλή ημέρα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δημ. Παπαδημούλης. «Ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια και τώρα είναι η ώρα και για τους πιστωτές να βοηθήσουν την Ελλάδα με την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, για να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να γίνει μια χώρα που θα μπορεί να εκπληρώσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις».

Ο Δημ. Παπαδημούλης σημείωσε επίσης ότι «η απόφαση του Eurogroup συνιστά ένα πλαίσιο για μια συγκεκριμένη ελάφρυνση του χρέους. Δεν αναβάλει τα πάντα για την περίοδο 2018 και μετά, καθώς περιλαμβάνει την άμεση λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων από τον ESM, για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους».

«Τώρα βλέπουμε για πρώτη φορά φως στο τέλος του τούνελ μετά από έξι χρόνια σκληρής ύφεσης και λιτότητας», υπογράμμισε ο Δημ. Παπαδημούλης.


Δείτε την εκπομπή του Ε
uranet plus στο ακόλουθο link:


 

 

 

 

 

Advertisements

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: