Ερώτηση προς Κομισιόν: «Πώς αξιολογεί η Επιτροπή τις σχετικές προτάσεις του ESM και ΔΝΤ για την ελάφρυνση του Ελληνικού Δημοσίου χρέους;»


PAPADIMOULIS, Dimitrios (GUE/NGL, EL)Δημήτρης Παπαδημούλης: «Οι προτάσεις του ESM και του ΔΝΤ κινούνται σε ρεαλιστική βάση και θα τονώσουν την Ελληνική Οικονομία».

 

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με την ελάφρυνση του Ελληνικού Δημοσίου χρέους και τις σχετικές προτάσεις που έχει καταθέσει ο ESM καθώς και το ΔΝΤ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημ. Παπαδημούλης επικαλούμενος την ομόφωνη απόφαση του Eurogroup της 9ης Μάιου για την έναρξη των συζητήσεων σχετικά με την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους, σημειώνει πως οι προτάσεις του ESM και του ΔΝΤ κινούνται σε ρεαλιστική βάση καθότι «θα δώσουν ισχυρή τόνωση στην ελληνική οικονομία, αυξάνοντας παράλληλα και την εμπιστοσύνη των επενδυτών».

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την Κομισιόν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα που θα πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το χρέος καθώς και την ρωτά για το «πώς αξιολογεί τις σχετικές προτάσεις του ESM και ΔΝΤ».


Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση:

Στο έκτακτο Eurogroup της 9ης Μαΐου αποφασίστηκε ομόφωνα η έναρξη των συζητήσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, με σκοπό την διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου πλαισίου εξυπηρέτησής του με άμεσο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα, το οποίο και θα αποφασιστεί στο Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Όπως έχουν επανειλημμένως δηλώσει, τόσο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι όσο και το ΔΝΤ, το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, έχοντας εκτοξευθεί στο 180% του ΑΕΠ. Η δέσμευση των θεσμών, βάσει του τρίτου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, είναι η ελάφρυνση του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο. Προτάσεις του ESM και του ΔΝΤ για την ελάφρυνσή του σε ποσοστό κάτω από το 100% του ΑΕΠ, κινούνται σε ρεαλιστική βάση και θα δώσουν ισχυρή τόνωση στην ελληνική οικονομία, αυξάνοντας παράλληλα και την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

 

Βάσει των παραπάνω, ερωτάται η Επιτροπή:

  1. Ποιο είναι το επιθυμητό χρονοδιάγραμμα προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το Ελληνικό Δημόσιο χρέος;
  2. Πως αξιολογεί η Επιτροπή τις σχετικές προτάσεις του ESM και του ΔΝΤ για την ελάφρυνση του Ελληνικού Δημόσιου χρέους;

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: