Στο ΕΚ: «Τα Panama papers αποκάλυψαν προκλητικό έλλειμμα δικαιοσύνης και υγιούς ανταγωνισμού -υπέρ των πολυεθνικών και εις βάρος των μικρομεσαίων επιχ/σεων, εντίμων φορολογουμένων και κρατών»


Dimitrios PAPADIMOULIS (GUE/NGL, GR)Παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο, σε συζήτηση με θέμα τις διαρροές των Panama Papers και τις προτάσεις της Κομισιόν σχετικά με τη φορολογική διαφάνεια.

Δημ. Παπαδημούλης: «Τα Panama papers αποκάλυψαν προκλητικό έλλειμμα δικαιοσύνης και υγιούς ανταγωνισμού – υπέρ των πολυεθνικών και εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των εντίμων φορολογουμένων και των κρατών».

• «Τα κέρδη να φορολογούνται εκεί που παράγονται και να υπάρχει Μητρώο, φορολογική εναρμόνιση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και αυστηρές ποινές».

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα τις προτάσεις της Κομισιόν σχετικά με τη δημόσια φορολογική διαφάνεια είπε τα εξής:

«Κύριε Χίλλ, πολύ λίγα και πολύ αργά, αυτά που μας παρουσιάσατε. Η πρόταση της Κομισιόν είναι και καθυστερημένη και ανεπαρκής. Και ακόμη κι αν εφαρμοστεί πλήρως και με απόλυτη επιτυχία, αφήνει ακάλυπτο ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων που κάνουν όργιο φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής και φορολογικής απάτης. Θα βρουν (οι επιχειρήσεις) τις τεχνικές να προσαρμοστούν στα κατώφλια που εσείς ορίζετε.

Το δυστύχημα γι’ αυτές είναι ότι οι διαρροές των Panama Papers και η δημοσιογραφική έρευνα, αποκάλυψαν περισσότερα απ’ όσα όλοι οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Συμβουλίου και των κρατών μελών.

Έχουμε ένα προκλητικό έλλειμμα δικαιοσύνης αλλά και ένα έλλειμμα υγιούς ανταγωνισμού – υπέρ των πολυεθνικών και σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σε βάρος των εντίμων φορολογουμένων και σε βάρος των προσπαθειών των κρατών να οικοδομήσουν κοινωνικό κράτος, δημόσια παιδεία και δημόσια Υγεία.

Χρειάζεται επιτέλους τα κέρδη να φορολογούνται εκεί που παράγονται, να υπάρχει Μητρώο, φορολογική εναρμόνιση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και αυστηρές ποινές.

Η Κομισιόν πρέπει να τολμήσει περισσότερα και το Συμβούλιο, που απουσιάζει, και τα κράτη -μέλη, να μη βάζουν διαρκώς εμπόδια στην προσπάθεια να καταπολεμηθεί αυτή η οργιώδης φοροδιαφυγή και φορολογική απάτη».

 

 

 

Advertisements

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: