Στον Βήμα FM: Μέλημά μας η προσπάθεια αποσυμφόρησης της Ειδομένης


Dimitrios PAPADIMOULIS EP Vice-PresidentΜιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM (Β. Αδαμόπουλο – Σ. Ξενάκη), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Στόχος μας η προσπάθεια αποσυμφόρησης της Ειδομένης

Για την κατάσταση στην Ειδομένη απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο με έναν τρόπο: με την ένταση της επίσημης και υπεύθυνης πληροφόρησης από την κυβέρνηση, τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, τις ΜΚΟ, που πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και αυτές είναι η συντριπτική πλειοψηφία. Γύρω από αυτό το θέμα πρέπει να υπάρξει και απόλυτη συστράτευση σε πολιτικό επίπεδο και βοήθεια των ΜΜΕ.

Το ζητούμενο είναι να συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και να μην ανακοπεί η προσπάθεια αποσυμφόρησης από την Ειδομένη και μετεγκατάστασης αυτών των ανθρώπων σε οργανωμένους καταυλισμούς, όπου μπορούν να έχουν μια στοιχειώδη φιλοξενία γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Η αλήθεια είναι – και πρέπει να φτάσει στους πρόσφυγες με όλους τους δυνατούς τρόπους – ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα, διότι οι μονομερείς ενέργειες χωρών στον λεγόμενο βαλκανικό διάδρομο, που ξεκινά από τα βόρεια σύνορά μας με τη FYROM, θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα.

Ζητούμενο, μια συμμαχία των εντίμων σε όλα τα επίπεδα

Η αντιμετώπιση της διαφθοράς, της διαπλοκής, της φοροδιαφυγής και της ατιμωρησίας είναι προτεραιότητα για τον τόπο και είναι προϋπόθεση όχι μόνο για δικαιοσύνη, αλλά και για την ανάπτυξη της οικονομίας και γύρω από αυτό πρέπει να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή συνεννόηση και συσπείρωση. Ζητούμενο είναι μια συμμαχία των εντίμων σε όλα τα επίπεδα για να σπάσουν αποστήματα και για να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά, με βάση τη νομιμότητα, τους κανόνες και το αίσθημα δικαίου.

Αν η αποψινή συζήτηση των αρχηγών στη Βουλή για τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά, πέρα από την αντιπαράθεση, η οποία προβλέπω ότι θα είναι έντονη, συμβάλλει και σ’ αυτό, θα είναι θετικό για τον τόπο. Αν απλώς παραμείνουμε σε ένα επίπεδο εντυπώσεων και οξύτητας και κομματικής κοκορομαχίας χωρίς να προχωράμε στο ζητούμενο, δεν θα προσθέσει τίποτα. Ελπίζω στο πρώτο, αλλά δεν ελπίζουμε όλοι στο πρώτο. Το «όλοι», κατά τη γνώμη μου, είναι μια εύκολη αντίληψη. Πάρα πολλοί έχουν αποκτήσει δύναμη χάρη στις εντυπώσεις και αυτό βούλιαξε τη χώρα.

Advertisements

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: