Στον «Alpha 989»: Οι «παίκτες» που θέλουν να κλείσει η συμφωνία είναι περισσότεροι από όσους θέλουν να τη φρενάρουν


PAPADIMOULIS, Dimitrios (GUE/NGL, GR)Μιλώντας σήμερα στον ρ/σ «Alpha 989» (Δ. Βερύκιο – Σ. Λάμπρου), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η αξιολόγηση θα κλείσει στο Eurogroup της 22ας Απριλίου

Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα, σταθερή, που μπορεί να ξεπερνάει τις δικές της αδυναμίες την ώρα της κρίσης.  Η αξιολόγηση θα κλείσει στο Eurogroup της 22ας Απριλίου. Οι διαφορές που απομένουν μεταξύ κυβέρνησης και Κομισιόν είναι μικρές και απολύτως γεφυρώσιμες, αυτό το είπε και ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος.

Με το προσφυγικό, την τρομοκρατία, το βρετανικό δημοψήφισμα και τη γενικότερη αστάθεια που υπάρχει στην Ευρώπη, έχω την αίσθηση ότι οι «παίκτες» που θέλουν να κλείσει η συμφωνία είναι περισσότεροι από αυτούς που θέλουν να τη φρενάρουν.

Μπαίνουμε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και δεν πρέπει να κάνουμε το χατίρι των τρομοκρατών

Ξαναξυπνάει το κτήνος του φασισμού στον κόσμο, αυτή τη φορά με διαφορετικό πρόσημο, θρησκευτικό. Ο ISIS είναι ο φασισμός του Ισλάμ και από την άλλη η δυτική ακροδεξιά. Μπαίνουμε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και αυτό απαιτεί να μην κάνουμε το χατίρι των τρομοκρατών, να μην παίξουμε το παιχνίδι τους, να μην υποταχθούμε στην ατζέντα τους. Να μην ακυρωθεί η συμφωνία, αν κάνει το λάθος η Ευρώπη να πει «μωαμεθανός ίσον τρομοκράτης ή πρόσφυγας ίσον τρομοκράτης», τότε θα πάμε κατά διαόλου.

Είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα κοινό μήνυμα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Πάπα και τους Μουσουλμάνους ηγέτες.  Η Ευρώπη πρέπει να δει την καμπούρα της, να δούμε τα θέματα του αποκλεισμού, τα φαινόμενα που τρέφουν τους παρανοϊκούς. Οι τρομοκράτες είναι Γάλλοι και Βέλγοι τρίτης γενιάς, δεν είναι εισαγόμενοι. Είναι επιβεβλημένη η ύπαρξη κοινής ευρωπαϊκής ομπρέλας στην ασφάλεια, καθώς στο κομμάτι αυτό η ευρωπαϊκή συνεργασία είναι διάτρητη.

Το αίσχος, η ντροπή της Ειδομένης και του Πειραιά πρέπει να τελειώνουν

Δεν πρέπει να ακυρωθεί στην πράξη η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, υπό τον φόβο και την ακροδεξιά ατζέντα. Πρέπει να σταματήσει η μηχανή που παράγει πρόσφυγες.

Ο Έλληνας Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνουν τις μετεγκαταστάσεις. Το αίσχος, η ντροπή της Ειδομένης και του Πειραιά πρέπει να τελειώνουν, να μεταφερθούν οι πρόσφυγες σε οργανωμένες δομές.  Όσοι έχουν δημόσιο λόγο οφείλουν να αντιμετωπίσουν το θέμα με μεγαλύτερη ευθύνη.

Advertisements

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: