Κοινή ερώτηση με Τάκη Χατζηγεωργίου (ΑΚΕΛ) προς Κομισιόν, για το Κυπριακό


PAPADIMOULIS, Dimitrios (GUE/NGL, EL)Ερώτηση προς την Κομισιόν, κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, από κοινού με τον Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Τάκη Χατζηγεωργίου, αναδεικνύοντας το θέμα των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό καθώς και θέματα εφαρμογής του ευρωπαικού κεκτημένου στο νέο καθεστώς που μελλοντικά θα διαμορφωθεί.

Οι δυο Ευρωβουλευτές, επικαλούμενοι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «η Κομισιόν έχει συστήσει Task Force προετοιμασίας για την εφαρμογή του κεκτημένου στην υπό Τ/Κ διοίκηση πολιτεία», ρωτούν την Επιτροπή μεταξύ άλλων αναφορικά με τον τρόπο που «μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ασφαλείας το ευρώ» καθώς και για το αποτέλεσμα των επαφών Μαυρογιάννη-Ναμί με τους εκπροσώπους της Κομισιόν.

Τέλος, ζητούν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που «η ΕΕ μπορεί να αποτελέσει ικανό εγγυητή της ασφάλειας του συνόλου του πληθυσμού της Κύπρου σε μιαν επανενωμένη Κύπρο.»


Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση:

Το Κυπριακό βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι διαπραγματεύσεις για λύση στα πλαίσια της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα βρίσκονται σε εξέλιξη. Η επίλυση του στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών, με εφαρμογή του κεκτημένου αποτελεί κομβικής σημασίας για τη σταθερότητα τόσο της Ομοσπονδιακής Κύπρου όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κομισιόν έχει συστήσει Task Force προετοιμασίας για την εφαρμογή του κεκτημένου στην υπό Τ/Κ διοίκηση πολιτεία. Επίσης την προηγούμενη βδομάδα οι διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί είχαν επαφές με εκπροσώπους της Κομισιόν στις Βρυξέλλες.

Ερωτάται η Κομισιόν

  1. Πως σκέφτεται η Κομισιόν να αξιοποιήσει το μομέντουμ που υπάρχει αυτή τη στιγμή; Μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ασφαλείας το ευρώ και η εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου στην υπό Τ/Κ διοίκηση πολιτεία;
  2. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα των επαφών Μαυρογιάννη-Ναμί με τους εκπροσώπους της Κομισιόν;
  3. Μπορεί η ΕΕ να αποτελέσει ικανό εγγυητή της ασφάλειας του συνόλου του πληθυσμού της Κύπρου σε μιαν επανενωμένη Κύπρο;

 

Advertisements

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: