Στο Ευρωκοινοβούλιο: «Τι θα κάνετε για να ενισχυθεί η πολιτική Συνοχής υπέρ των αδυνάτων – περιφερειών και κοινωνικών στρωμάτων;»


Dimitrios PAPADIMOULISΠαρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στην Κοινή συζήτηση για την Πολιτική συνοχής.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στην Κοινή συζήτηση για την Πολιτική συνοχής και ενώπιον της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτου, αναφέρθηκε στις εκθέσεις σχετικά με την Αναθεώρηση της Στρατηγικής «ΕΕ 2020» (εκθ. Ρούας), στην Στρατηγική της ΕΕ για την περιοχή της Αδριατικής Θάλασσας και του Ιονίου Πελάγους (εκθ. Γιάκοβτσιτς) και στην έκθεση για Τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, τα ταμεία επενδύσεων και τη χρηστή οικονομική διακυβέρνηση (εκθ. Μπλάνκο Λόπες). Ο Δημ. Παπαδημούλης, μιλώντας εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στην παρέμβασή του είπε τα εξής:

«Οι τρεις εκθέσεις μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση για την πολιτική Συνοχής. Η πολιτική μου ομάδα κι εγώ προσωπικά, εργαστήκαμε πολύ, με εποικοδομητικές προτάσεις, κάποιες από τις εκθέσεις θα τις υπερψηφίσουμε και σε κάποιες άλλες δεν θα δώσουμε αρνητική ψήφο… Όμως κυρία Κρέτου, είναι ευκαιρία να δούμε την ουσία. Και η ουσία είναι ότι στα χρόνια που πέρασαν, αυξήθηκαν οι ανισότητες, η ανεργία και η φτώχεια. Μειώθηκαν οι επενδύσεις, ενώ αυξήθηκαν και οι περιφερειακές ανισότητες, ο κοινωνικός αποκλεισμός

Η πολιτική Συνοχής αποδείχτηκε -όπως προκύπτει και από την έκθεση που ετοίμασαν οι υπηρεσίες της Κομισιόνανεπαρκής. Χρειάζεται ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση. Και το ρώτημα είναι: η Κομισιόν και οι προτάσεις της ενισχύουν την πολιτική Συνοχής;

Οι στόχοι που έχετε θέσει δεν πιάνονται. Ούτε στα θέματα της Έρευνας ούτε στα θέματα της Ανάπτυξης… ούτε ακόμη και στο να μην εγκαταλείπουν τα παιδιά των φτωχών οικογενειών το σχολείο.

Και αυτό το παράλογο άρθρο 23 της Μακροοικονομικής αιρεσιμότητας, το οποίο απέρριψε το Ευρωκοινοβούλιο όταν συζητιόταν στην προηγούμενη θητεία, επιβάλλει ανισότητες σε βάρος των χωρών που έχουν περισσότερη ανάγκη τις πολιτικές Συνοχής.

Περιμένω να μας πείτε τι θα κάνετε για να ενισχυθεί η πολιτική Συνοχής υπέρ των αδυνάτωνΠεριφερειών και κοινωνικών στρωμάτων».

Advertisements

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: