Στο ΕΚ για το προσφυγικό ζήτημα: «Eυρωπαϊκή, ανθρωπιστική λύση τώρα, στην ανθρωπιστική κρίση των προσφύγων. Η Ελλάδα δεν αντέχει μόνη της όλη αυτή την πίεση»


·         Ομιλία-παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

«Απαράδεκτο και απάνθρωπο η Ευρώπη να απουσιάζει, να αναβάλλει, να ακυρώνει τη συνθήκη Σέγκεν ή να υψώνει τείχη, επειδή λίγες κυβερνήσεις της δεξιάς και της άκρας δεξιάς μπλοκάρουν την αναγκαία απόφαση».

O Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, για τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων για τη μετανάστευση (14 Σεπτεμβρίου 2015), είπε τα εξής:

«Στην ανθρωπιστική κρίση του προσφυγικού κύματος, χρειάζεται μια ανθρωπιστική ευρωπαϊκή λύση. Ως Ευρωπαίος πολίτης, ντρέπομαι για την αποτυχία του Συμβουλίου των Υπουργών και τονίζω ότι είναι η ώρα των ηγετών. Των αρχηγών των κρατών. Να πάψουν να κρύβονται πίσω από τους υπουργούς τους. Αλλιώς, θα ακούμε εδώ μέσα φασιστικές κραυγές σαν της κυρίας Λεπέν, που προσπαθούν να κερδίσουν ψήφους πάνω σε ανθρώπινες ζωές. Την ώρα που το Αιγαίο και η Μεσόγειος γίνονται νεκροταφείο χιλιάδων, μικρών παιδιών και των οικογενειών τους.

Είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο η Ευρώπη να απουσιάζει, να αναβάλλει, να ακυρώνει τη συνθήκη Σέγκεν, να υψώνει τείχη, επειδή λίγες κυβερνήσεις της δεξιάς και της άκρας δεξιάς μπλοκάρουν την αναγκαία απόφαση. Το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να πρωτοστατήσει τώρα για να υπάρξει λύση, αλλιώς αύριο θα είναι αργά. Η χώρα μου, η Ελλάδα, δεν αντέχει μόνη της όλη αυτή την πίεση».

Advertisements

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: