Συνάντηση με αντιπροσωπεία της οργάνωσης Secular Europe (Europa Laica)


Secular_EUΟ Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης είχε συνάντηση στις Βρυξέλλες με αντιπροσωπεία της Ισπανικής ΜΚΟ Secular Europe (Europa Laica) η οποία προωθεί την εκκοσμίκευση της Ευρώπης μέσω του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας.

Ο Πρόεδρος της οργάνωσης Φραντσίσκο Ντελγάδο και η αντιπροσωπεία της Secular Europe, επισκέφθηκαν τις Βρυξέλλες με σκοπό την ενίσχυση των δεσμών με Ευρωβουλευτές από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα και στόχο την οικοδόμηση μιας Ευρώπης με ελευθερία συνείδησης, πέρα από τα εθνικά σύνορα.

Η αντιπροσωπεία της Secular Europe ενημέρωσε τον Δημ. Παπαδημούλη ως θεσμικά αρμόδιο λόγω της ιδιότητάς του Αντιπρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και ως Προέδρου της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για την Ισότητα των Φύλων και τη Διαφορετικότητα.
Ο Δη. Παπαδημούλης, ευχαρίστησε τους αντιπροσώπους της Secular Europe για την επίσκεψή τους και για την ενημέρωση. Τέλος, τους συνεχάρη για τη προσπάθειά τους στην δημιουργία ενός πλαισίου προώθησης διακριτών ρόλων στις σχέσεις κράτους και εκκλησίας, ενώ εξέφρασε την υποστήριξή του σε μελλοντικές πρωτοβουλίες και δράσεις της Secular Europe.

Advertisements

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: