Στο ΕΚ: «H Eυρωπαϊκή δεξιά θέλει μια ευρωζώνη αλα καρτ, που να βολεύει μόνο τους πλούσιους και ισχυρούς»


Dimitrios PAPADIMOULIS• Παρέμβαση του Δημ. Παπαδημούλη στην Ολομέλεια του ΕΚ, στη συζήτηση για την επανεξέταση του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της ΟΝΕ.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο πλαίσιο συζήτησης σχετικά με την Έκθεση επανεξέτασης του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης, είπε τα εξής:

«Οι αριθμοί και τα στοιχεία δείχνουν ότι το ισχύον πλαίσιο της Οικονομικής Διακυβέρνησης έχει αποτύχει. Γιατί έχουν μεγαλώσει οι ανισότητες, κοινωνικές και περιφερειακές, γιατί η οικονομία της Ευρωζώνης τα πηγαίνει πολύ χειρότερα από την οικονομία των ΗΠΑ, γιατί η ανεργία και η φτώχεια έχουν αυξηθεί, γιατί το χρέος των 15 από τα 19 κράτη της Ευρωζώνης είναι πάνω από τις προβλέψεις των Συνθηκών – και αυξήθηκε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, και τέλος, επειδή οι επενδύσεις είναι κάτω.
Άρα χρειάζονται αλλαγές. Και αυτές τις αλλαγές δεν τις προτείνει η έκθεση Μπερέζ. Στον τομέα της φορολογίας, των επενδύσεων, στον τομέα της ενίσχυσης των πολιτικών συνοχής, στη στρεβλή αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης... Όχι γιατί η εισηγήτρια δεν τις ήθελε ή δεν τις πρότεινε αρχικά, έστω και ανεπαρκώς, αλλά γιατί αποδέχθηκε, σε έναν κακό συμβιβασμό, τις πιέσεις της ευρωπαϊκής δεξιάς, που θέλει μια Ευρωζώνη α λα καρτ: να βολεύει μόνο τους πλούσιους και τους ισχυρούς».

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

One Response to Στο ΕΚ: «H Eυρωπαϊκή δεξιά θέλει μια ευρωζώνη αλα καρτ, που να βολεύει μόνο τους πλούσιους και ισχυρούς»

  1. «H Eυρωπαϊκή δεξιά θέλει μια ευρωζώνη αλα καρτ, που να βολεύει μόνο τους πλούσιους και ισχυρούς» ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΥΤΟ? ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ !!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: