Συνάντηση με τους επικεφαλής των γραφείων του Ιδρύματος «Ρόζα Λούξεμπουργκ» σε Βρυξέλλες και Αθήνα


Rosa_Lux_Head_OfficersΟ Αντιπρόεδρος του ΕΚ και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης συναντήθηκε με τους αντιπροσώπους του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, Μάρτιν Σίρντεβαν και Κλάους-Ντίτερ Κούνιχ.

Ως μέλλοντες επικεφαλής των γραφείων στις Βρυξέλλες – στην έδρα του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, όσο και στο αντίστοιχο γραφείο των Αθηνών, οι κ. Σίρντεβαν και Κούνιχ εξέφρασαν την επιθυμία να ενισχυθούν οι σχέσεις ανάμεσα στα Ινστιτούτα του Die Linke και του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια σειρά από στόχους-κλειδιά και σε βάθος χρόνου.

Στη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκαν ισχυρές συγκλίσεις και συζητήθηκαν προτάσεις για την προώθηση αυτών των συγκλίσεων, μέσω κοινών πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων και στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα.
Οι εκπρόσωποι του «Ρόζα Λούξεμπουργκ» εξέφρασαν ενθαρρυντικά την αλληλεγγύη τους στην ελληνική κυβέρνηση και επεσήμαναν τον κοινό τρόπο σκέψης ανάμεσα στο Die Linke και τον ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί εχέγγυο για την επέκταση της συνεργασίας της Αριστεράς των δυο χωρών.

Ο Δημ. Παπαδημούλης ευχαρίστησε του κ. Σίρντεβαν και Κούνιχ, επικρότησε τη συνδιοργάνωση πρωτοβουλιών σε Ελλάδα, Βρυξέλλες αλλά και Γερμανία, πιστώνοντας τις στις θετικές πολιτικές προσπάθειες που γίνονται αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη.

Advertisements

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: