Συνάντηση με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο κ Πρέσβη της Βολιβίας στον ΟΗΕ, Σάσα Λορέντι


Papadimoulis_Llorenti2Συζήτηση για Νομοθεσία περί αναδιάρθρωσης χρέους, με πρωτοβουλία του ΟΗΕ

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης συναντήθηκε με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο και Πρέσβη της Βολιβίας στον ΟΗΕ, Σάσα Λορέντι. και αντάλλαξαν απόψεις για την προώθηση απόφασης της Ολομέλειας του ΟΗΕ, που αφορά στη διαμόρφωση νομοθετικού πλαισίου σχετικά με την αναδιάρθρωση χρέους χωρών μελών.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος και Πρέσβης της Βολιβίας, Σάσα Λορέντι, που έχει τεθεί Επικεφαλής αυτής της Ad Hoc Επιτροπής των Ην. Εθνών, ενημέρωσε τον Δημ Παπαδημούλη για την απόφαση του Σεπτεμβρίου 2014, την οποία συνυπογράψανε περισσότερες από 180 χώρες επί συνόλου 206 μελών στα Ην. Έθνη και αναφέρεται στη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου που θα αφορά στην αναδιάρθρωση χρέους των χωρών μελών. Ζήτησε δε, και τη συμβολή της νέας ελληνικής κυβέρνησης σε αυτόν τον σκοπό.

Στη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκαν ισχυρές συγκλίσεις σε ζητήματα διευθέτησης χρέους, ενώ συζητήθηκαν προτάσεις και για την προώθηση αυτών των συγκλίσεων, μέσω κοινών πρωτοβουλιών.
Ο Δημ. Παπαδημούλης ευχαρίστησε τον κ. Σάσα Λορέντι για την επίσκεψή του, τον ενημέρωσε για τους στόχους και τις επιδιώξεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με την επίτευξη ανάπτυξης, με όχημα τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους. Επεσήμανε τέλος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί θετική αυτή την απόφαση του ΟΗΕ, καθώς και ότι θα μεταφέρει το αίτημα στην ελληνική κυβέρνηση.

 

Advertisements

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: