Μαρία Ζοάο Ροντρίγκεζ, Aντιπρόεδρος της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών: «Η Ευρωζώνη χρειάζεται την Ελλάδα – Στηρίζω τις προσπάθειες για έναν προωθητικό συμβιβασμό»


??????????Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Υπεύθυνη για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Μαρία Ζοάο Ροντρίγκεζ και αντάλλαξαν απόψεις για την ανάγκη τερματισμού της πολιτικής μονομερούς λιτότητας τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ολόκληρη την Ευρωζώνη και την ανάγκη στροφής σε μια πολιτική βιώσιμης ανάπτυξης, μείωσης της ανεργίας και ενίσχυσης των πολιτικών συνοχής.


Η Μαρία Ζοάο Ροντρίγκεζ υπογράμμισε τις συγκλίσεις που υπάρχουν στην ανάλυση της κατάστασης αλλά και στις προτάσεις που διατυπώθηκαν στη διάρκεια της συζήτησης και τόνισε: «Εκφράζω τη στήριξή μου στις προσπάθειες του ελληνικού λαού να μπει ένα τέλος στη μονομερή λιτότητα. Απαιτείται άμεσα, μια συμβιβαστική λύση κοινής αποδοχής για το χρέος, τα πρωτογενή πλεονάσματα και το σχέδιο μεταρρυθμίσεων, που θα βοηθήσει τη χώρα να στραφεί στην ανάπτυξη και να υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Η Ευρωζώνη χρειάζεται την Ελλάδα, καθώς και μια στροφή σε πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης».

Ο Δ. Παπαδημούλης ευχαρίστησε την Μ. Ζ. Ροντρίγκεζ για την εποικοδομητική συμβολή της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών στην αναζήτηση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης ικανής να εξασφαλίσει την βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Advertisements

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: