Στον Αθήνα 984: Χρειαζόμαστε οικονομική και χρονική ανάσα για να ετοιμάσουμε το πρόγραμμα made in Greece


Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 (Νεκ.Νώτης-Γ.Παπαγεωργίου), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Athens984Η κυβέρνηση, μετά από εντατικές προσπάθειες και διαβουλεύσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η αναγκαία συναίνεση και αξιοποιώντας το γεγονός ότι και χθες υπήρξαν πολλές επίσημες δηλώσεις και από την Κομισιόν, αλλά και από άλλες πλευρές -υπουργούς Οικονομικών και κυβερνήσεις–  θα καταθέσει μία πρόταση σε αυτό το πνεύμα και σε αυτό το γράμμα που εμπεριείχε και το κείμενο Μοσκοβισί, προκειμένου να συνδυαστούν αυτές οι δύο ανάγκες.

Πρέπει να εξασφαλίσουμε την ασφαλή συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, κυρίως όσον αφορά στις τράπεζες -ο προϋπολογισμός δεν έχει το ίδιο πρόβλημα. Nα μπορέσουμε στη διάρκεια αυτού του χρόνου, έχοντας αυτή την οικονομική και χρονική ανάσα, χωρίς να δημιουργούνται νέα ελλείμματα, χωρίς να γίνονται «ζαβολιές» από οποιαδήποτε πλευρά, να ετοιμάσουμε το νέο πρόγραμμα made in Greece που θα συζητηθεί και θα συμφωνηθεί με τους εταίρους μας και το οποίο θα αντικαταστήσει το αποτυχημένο Μνημόνιο. 

Χρειαζόμαστε μία χρονική και δημοσιονομική ανάσα

Νομίζω ότι τα πράγματα θα δρομολογηθούν θετικά πολύ γρηγορότερα από το τέλος του μήνα. Εμείς εργαζόμαστε γι’ αυτό και έχουμε ευρύτατα ερείσματα και κατανόηση, στη βάση της πολύ απλής λογικής ότι αυτό είναι το κοινό συμφέρον. Η ρήξη δεν συμφέρει κανέναν. Εμείς θέλουμε λύση και όχι ρήξη. Μία λύση που να επιτρέπει στους Έλληνες να νιώσουν αξιοπρέπεια και να πάρουμε μία χρονική και δημοσιονομική ανάσα για να γυρίσουμε από την λιτότητα στην ανάπτυξη.

Στηρίζω πλήρως την πρόταση του πρωθυπουργού για τον Π.Παυλόπουλο

Κατανοώ τις επιφυλάξεις και τις ενστάσεις που υπάρχουν για την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά στηρίζω πλήρως την πρόταση του πρωθυπουργού, διότι αυτή την ώρα αυτό που προέχει είναι η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση και η επιτυχής έκβαση των διαπραγματεύσεων. Αν δεν ήμουν στην Ευρωβουλή και ήμουν βουλευτής, σήμερα το απόγευμα θα ψήφιζα την πρόταση που κατέθεσε ο πρωθυπουργός.

 

Advertisements

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: