Στο Κόκκινο: Στόχος μας ένα νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο για την ανάπτυξη και όχι απλώς, μια αντιγερμανική συμμαχία


Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» (Μπ.Αγρολάμπος), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων τα εξής:

logo_trasparent_internetΕίμαστε σε ένα καλό δρόμο. Η ελληνική κυβέρνηση και τα αιτήματά της δεν είναι απομονωμένα. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί μια συμφωνία κοινής αποδοχής, «win-win», δηλαδή θετική και για τη μεριά της Ελλάδας και για την Ευρωζώνη. Κανείς δε μιλάει πια για Grexit, ενώ έχουν ελαχιστοποιηθεί οι υποστηρικτές της Τρόικας. Εμείς ξεκαθαρίζουμε σε κάθε ευκαιρία, ότι στόχος μας είναι η λύση και όχι η ρήξη. Θέλουμε ένα νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο για την ανάπτυξη και όχι απλώς, μια αντιγερμανική συμμαχία. Αυτό που χάνει πάντως συνεχώς έδαφος, είναι η δογματική εμμονή στη μονόπλευρη λιτότητα, η οποία είναι πλέον ολοφάνερο ότι κάνει ζημιά και στην ίδια την Ευρωζώνη.

 

Η διαδικασία θα απαιτήσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα

Θα ήταν λάθος να εξωραΐσουμε τα πράγματα. Έχουμε μπροστά μας πολλές δύσκολες συζητήσεις, αλλά αυτή είναι η ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ξεκινά με διαφωνία, και μετά, με τη μέθοδο του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης, καταλήγει σε μια κοινή πολιτική συμφωνία. Αν δεν διεκδικείς, είναι λογικό να μην πετύχεις τίποτα. Κάτι που το είδαμε και με το κοντράστ των δέκα ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την προηγούμενη, η οποία υποστήριζε ότι τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί. Επιπλέον, το κοινό συμφέρον και των δύο πλευρών είναι υπέρ της λύσης και όχι της ρήξης. Γίνεται κατανοητό ωστόσο ότι όλη αυτή η διαδικασία θα απαιτήσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε βραδυπορούντες. Η κυβέρνηση κάνει ήδη τις κατάλληλες κινήσεις και όσοι έχουμε τη δυνατότητα λειτουργούμε υποστηρικτικά, ενισχύοντας τα ερείσματα αυτής της προσπάθειας. Στόχος μας δεν είναι να τρενάρουμε τα πράγματα, είναι να έρθουμε σε συμφωνία το συντομότερο δυνατό και ο χρόνος που θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να βρεθούν αυτές οι «γέφυρες» σύνθεσης συμφερόντων και απόψεων.

Advertisements

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: