Ομάδα των Πρασίνων: Η ΕΕ πρέπει να σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες και να εξασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη


Logo_greens-efaΣχολιάζοντας την κατάσταση στην Ελλάδα σε σχέση με τις εκλογές, ο συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Philippe Lamberts, δήλωσε:

«Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ πρέπει να σέβονται τη δημοκρατική διαδικασία στην Ελλάδα. Αντί για ανάμιξη και απειλές, οι ηγέτες της ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να δεσμευτούν να σεβαστούν πλήρως το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών και να συνεργαστούν με οποιαδήποτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, με στόχο να εξασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτό είναι σαφώς προς το συμφέρον της ΕΕ και της αξιοπιστίας της, καθώς και της Ελλάδας. Η κινδυνολογία περί Grexit είναι ανεύθυνη. 

Η έτερη συμπρόεδρος των Πρασίνων, Rebecca Harms, σχολίασε: «Ενώ είναι σαφές ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν στην Ελλάδα, είναι εξίσου σαφές ότι η μονόπλευρη και αδέξια προσέγγιση του προγράμματος προσαρμογής έχει επιδεινώσει τα προβλήματα και έχει οξύνει την κοινωνική δυσπραγία. Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που μπορεί να επιφέρει την αναγκαία στροφή της οικονομίας της προς ένα πιο βιώσιμο μοντέλο. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα, την κυβέρνηση της και τους πολίτες της για να διασφαλιστεί ότι μπορούν να τα καταφέρουν και τελικά να δώσει στην Ελλάδα μια προοπτική για την έξοδο από την οικονομική κρίση, καθώς και να κάνει το χρέος της βιώσιμο. Όπως έχει η κατάσταση, από την αρχή της κρίσης, είναι προς το κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης και μάλιστα, αναζωογονημένο μέλος».

Advertisements

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: