Ευρωομάδα Σοσιαλιστών: Η γερμανική Δεξιά πρέπει να σταματήσει να ενεργεί σαν σερίφης στην Ελλάδα


S&D_logoΜετά από δημοσιεύματα στο «Der Spiegel» ότι η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα μπορούσε να είναι έτοιμη να δεχθεί έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο πρόεδρος της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Gianni Pittella, δήλωσε: «Το ότι οι γερμανικές δεξιές δυνάμεις προσπαθούν να δράσουν σαν σερίφης της Ελλάδας ή οποιουδήποτε κράτους-μέλους της ΕΕ δεν είναι μόνο απαράδεκτο αλλά πάνω απ’ όλα είναι λάθος. Αυτές οι συμπεριφορές μπορούν να δημιουργήσουν μόνο θυμό και απέχθεια στους Ευρωπαίους πολίτες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμη, από πολιτικής απόψεως, η συνέχιση της υπεράσπισης της τυφλής λιτότητας θα ενθαρρύνει μόνο τους ευρωσκεπτικιστές και τα ευρωφοβικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη.

Δεν αποτελεί μία από τις επιλογές η υποθετική έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Η προσχώρηση της Ελλάδας στο ευρώ είναι μη αναστρέψιμη διαδικασία. Επιπλέον, θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα πολύ επικίνδυνο ντόμινο.

Για τις επερχόμενες ελληνικές εκλογές, οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες (S&D) δεσμεύονται να υποστηρίξουν όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, προκειμένου να ξεκινήσει μια νέα εποχή όπου η δημοσιονομική πειθαρχία θα είναι πλήρως συνδεδεμένη με την ευελιξία, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, καθώς και με μέτρα για την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της απασχόλησης. Σε αντίθετη περίπτωση, κινδυνεύουμε με διάβρωση της δημοκρατίας.

Advertisements

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: