Στον Real FM: Η δική μας πολιτική στρατηγική είναι μια στρατηγική ήρεμης δύναμης


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM (Γ.Παπαδόπουλος), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 

real_fmΤο Σύνταγμα έχει συγκεκριμένες προβλέπεις που πρέπει όλοι μας να τις σεβόμαστε. Ενόψει των εκλογών, το κρίσιμο θέμα είναι να υπάρξει μια έντονη αλλά ουσιαστική αντιπαράθεση προγραμμάτων και σχεδίων για το μέλλον της χώρας, κι όχι ένα εμπόριο φόβου, όχι μια επιστροφή σε ένα κλίμα που θυμίζει δεκαετία του ’50 και μετεμφυλιακά πάθη. Στις εκλογές δεν κρίνεται αν θα καταστραφεί ή όχι η χώρα, κρίνεται το αν θα αλλάξει ο πρωθυπουργός, αν θα διαμορφωθεί μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία. Σε μια ευρωπαϊκή χώρα, η κινδυνολογία δεν έχει καμία θέση.

Ζητάμε αντιπαράθεση με επιχειρήματα, προγράμματα και σχέδιο

Σε μια χώρα με τέτοια ύφεση, ανεργία και τέτοιες ανισότητες είναι λογικό να υπάρχει έντονη πόλωση, αλλά αυτό που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει μια αντιπαράθεση με επιχειρήματα, προγράμματα και σχέδιο για το τι μπορεί να γίνει, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα. Είναι βέβαιο είναι ότι η δική μας πολιτική στρατηγική είναι μια στρατηγική ήρεμης δύναμης, σε αντίθεση με το εμπόριο φόβου που καλλιεργείται τον τελευταίο καιρό από τον πρωθυπουργό.

Θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα ένα ισότιμο κράτος μέσα στην Ε.Ε και την Ευρωζώνη

Δεν θα χρειαστεί να ζητήσει τίποτα μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το κείμενο που έχει ήδη ετοιμαστεί και είναι σε διαδικασία έγκρισης από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών-μέλων για την παράταση, προβλέπει παράταση το λιγότερο έως τις 28 Φεβρουαρίου, αφήνοντας περιθώριο και για μεγαλύτερη. Αυτό το επιχείρημα της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Η ουσιαστική διαπραγμάτευση που διεκδικεί και θα κάνει μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι μια κούρσα εκατό μέτρων, και ασφαλώς δεν θα τελειώσει σε λίγες μέρες ή εβδομάδες. Κατά τ’ άλλα εμείς επιδιώκουμε την ουσιαστική και σύντομη απαγκίστρωση της χώρας από το καταστροφικό Μνημόνιο, με ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης. Τα χρονοδιαγράμματα θα προκύψουν εν τοις πράγμασι, από τις συζητήσεις που θα γίνουν ανάμεσα στη νέα κυβέρνηση και στους εκπροσώπους των δανειστών. Εμείς αυτό που έχουμε ξεκαθαρίσει, κόντρα στην κινδυνολογία και το εμπόριο ψεύδους, είναι ότι θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα ένα ισότιμο, δημοκρατικό κράτος μέσα στην Ε.Ε και την Ευρωζώνη, με αξιοπρέπεια και διαφάνεια.

Advertisements

Περί papadimoulis
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: